1. Vertelstructuur & spanningsopbouw _ _

Film- of televisietaal is niet iets statisch, maar is constant in beweging. In de loop van de jaren is bijvoorbeeld het tempo toegenomen. We kunnen als kijker veel meer aan. Pulp Fiction of de serie Hill Street Blues was destijds revolutionair omdat er veel verhaallijnen parallel of achronologisch liepen. Inmiddels vinden we dat doodgewoon.

Hoe vertel je en hoe houd je de spanning vast? Wat is het tijdsverloop van het verhaal? Gebruik je flashbacks? Een voice-over? Hoe stem je meerdere verhaallijnen op elkaar af? Wat is het hoofdplot, is er een spiegelplot?

We behandelen meerdere structuurmodellen: de drie akten structuur, maar ook het cyclisch conflictmodel en Reis van de Held. We gaan in op verhaalwendingen, de zgn. plotpoints en je leert wat de begrippen premisse, logline en tagline inhouden. Deze module geeft je inzicht in diverse manieren van vertellen, zodat je middelen in handen krijgt om je eigen verhaal vorm te geven.

Eerstejaarcursus van de Tweejarige.

Toelatingseisen: De zesdaagse scenariocursus moet zijn afgerond.

Data: 9, 16, 23 en 30 november, 7 en 14 december 2018

Prijs: € 1595,- per vervolgcursus 1 t/m 4. (Als je je voor de basiscursus en alle vier vervolgcursussen opgeeft, betaal je € 6.900,- i.p.v. € 7.875,-, dus slechts € 1.380,- per cursus)

Schrijf je nu in