2. Personages _ _

Een personage heeft fysieke eigenschappen, maar ook sociale en psychologische. Wat is zijn of haar temperament? Hoe kom je voorbij de clichés? Kan de kijker zich met hem identificeren? Hoe maak je het personage verrassend?

We bestuderen hoe personages zich ontwikkelen en langzaamaan diverse karaktereigenschappen openbaren. Wie is de protagonist, wie de antagonist? Is het een helper of een harmer?

We zetten mannelijke en vrouwelijke personages tegenover elkaar, morele en amorele, helden en antihelden. We kijken naar de personageconstellatie, hoe de diverse personages zich ten opzichte van elkaar verhouden en – als het goed is – met elkaar contrasteren. Ook gaan we in op genre-specifieke eigenschappen van een personage. Behalve het leren opbouwen van personages, wordt het je inzichtelijk gemaakt hoe je het innerlijke van een personage kunt externaliseren.

Eerstejaarcursus van de Tweejarige.

Toelatingseisen: de basiscursus moet zijn afgerond.

Prijs: € 1595,- per vervolgcursus 1 t/m 4. (Als je je voor de basiscursus en alle vier vervolgcursussen opgeeft, betaal je € 6.900,- i.p.v. € 7.875,-, dus slechts € 1.380,- per cursus)

Data: 11, 18 en 25 januari, 1, 8 en 15 februari 2019

Schrijf je nu in