Jaar 1 _ _

Het eerste jaar bestaat uit:
– Een zesdaagse scenario basiscursus
– Vier vervolgcursussen van elk 6 lessen:
1. Filmanalyse, vertelstructuur & spanningsopbouw
2. Personages
3. Scènes, dialoog en subtekst
4. Televisieserie-formatontwikkeling

Na het eerste jaar volgt er een beoordeling of het tweede jaar gevolgd kan worden.

Groepen bestaan uit maximaal 15 cursisten. Bij toelating word je ingedeeld in de donderdag- of vrijdaggroep, lesdagen zijn van 10.00-16.00. Een voorkeur voor lesdag kan aangegeven worden; wij proberen hier – waar mogelijk – rekening mee te houden. De lessen worden, tenzij anders vermeld, gegeven in het Endemolgebouw, MediArena 2, 1099 CZ Amsterdam (Bijlmer Arena) of in Vondel CS, Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam.

Toelatingseisen:
– Nog geen ervaring als scenarioschrijver? Je kunt je op twee manieren opgeven voor de opleiding. Óf je volgt de basiscursus en beslist daarna of je het hele jaar wilt volgen, óf je tekent je meteen in voor zowel de basiscursus als alle vervolgcursussen. Voor beide geldt de reductieprijs. Informatie over de toelatingsprocedure vind je hier: Toelatingsprocedure opleiding

– Professionals met enkele jaren ervaring als scenarioschrijver kunnen instromen zonder dat ze verplicht zijn om de basiscursus te volgen. Je kunt je aanmelden door een CV en motivatiebrief te sturen naar info@scriptacademy.nl. Vervolgens krijg je bericht of je bent toegelaten. Wil je het hele jaar volgen incl. de basiscursus? Je betaalt dan de reductieprijs. Zie je af van de basiscursus? Je betaalt dan alleen voor de vier vervolgcursussen.

Prijzen: Volg je alle vervolgcursussen van het eerste jaar opeenvolgend in datzelfde schooljaar betaal je € 6.900,- i.p.v. € 7.875,-. Het is daarbij mogelijk om eerst de basiscursus te volgen en pas daarna te beslissen of je je achtereenvolgens ook opgeeft voor de vier vervolgcursussen. Je profiteert dan nog steeds van de korting en betaalt eerst  € 1.495,- voor de basiscursus en daarna € 5.405,- voor de 4 vervolgcursussen.

Gespreid betalen is mogelijk.

Studiekosten zijn in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Informeer bij de belastingdienst naar de voorwaarden.

Mocht je de vakopleiding wel willen volgen, maar lukt dat qua tijd en/of financiën niet binnen twee jaar, dan kun je het over drie jaar spreiden. In dat geval geldt de reductieprijs niet.

Toelatingsprocedure opleiding

Schrijf je nu in