2. Structuur _ _

De taal van een scenario is niet statisch, maar is constant in beweging. In de loop van de jaren is bijvoorbeeld het tempo en de gelaagdheid toegenomen. We kunnen als kijker veel meer aan.

In deze module focussen we op de verhaalstructuren. Hoe vertel je jouw verhaal het beste? Hoe houd je de spanning vast? Wat is het tijdsverloop van het verhaal? Hoe stem je meerdere verhaallijnen op elkaar af? Wat is de hoofdplot, heb je een spiegelplot nodig? Welke narratieve structuren staan tot je beschikking? We behandelen bijvoorbeeld de drie akten structuur, maar ook het cyclisch conflictmodel en Reis van de Held. We gaan in op verhaalwendingen, de zgn. plotpoints en je leert wat de begrippen premisse, logline en tagline inhouden. In deze module  neem je kennis van genres. Deze module geeft je inzicht in diverse manieren van vertellen, zodat je middelen in handen krijgt om je eigen verhaal vorm te geven.

Toelatingseisen: De zesdaagse Basiscursus moet zijn afgerond.

Data: 5, 12, 19, 26 november, 3, 10 december 2021

Prijs: Voor het volgen van het gehele eerste jaar inclusief Basiscursus betaal je € 7.500,-. Gespreid betalen is mogelijk, in twee termijnen van € 3.850.

Schrijf je nu in