NIEUW: Script Coach Groep _

Na het volgen van de Scenario Basiscursus van ScriptAcademy ben je op de hoogte van vele scenariobegrippen en schrijftechnieken van het scenariovak. Je belangstelling voor scenarioschrijven is flink aangewakkerd. Je wilt of kunt nu niet meteen door met de tweejarige opleiding, maar je zou je toch graag verder willen verdiepen in het vak, via feedback op herschrijvingen van korte film-versies. ScriptAcademy biedt voor deze enthousiaste scenarioschrijvers een aanvullend traject: de Script Coach Groep.

Wat kun je verwachten?
In kleine schrijfgroepjes (minimaal vier en maximaal vijf personen) bespreken we eenmaal per maand via een videobelprogramma de nieuwe versies van je scenario schrijfwerk voor een korte film. Dat kan het tien minuten scenario zijn waar je in de Basiscursus aan gewerkt hebt, een nieuw kort filmscenario, of nieuwe synopsissen, etc.

De Script Coach Groep komt vier maal bij elkaar, online. Elke deelnemer van deze groep krijgt ruim voor de online bespreking ieders werk, de nieuwste versie bijvoorbeeld, toegezonden. Iedere groepsdeelnemer leest en beoordeelt het werk van de andere deelnemers. ScriptAcademy docenten Gemma Derksen en Henk Burger sturen elke feedbacksessie aan, geven analytisch commentaar en vragen de overige deelnemers om gerichte feedback te geven op de verbeteringen en verbeterpunten.

Elke nieuwe versie krijgt ongeveer dertig minuten feedback bespreektijd. Een online bespreking duurt niet langer dan een dagdeel. Hou rekening met leestijd van elkaars werk, voorafgaand aan de online bespreking. Elke deelnemer krijgt gerichte adviezen voor een nieuw te schrijven versie mee. En een deadline. Het is uiteraard mogelijk dat elke deelnemer in de tussenliggende weken apart samenwerkt met een sparringpartner uit deze groep.

Wat kost de Script Coach Groep?
Deelnemers die de Basiscursus Scenario van de ScriptAcademy hebben doorlopen, ontvangen een gereduceerd tarief voor vier online sessies van € 500,- per persoon. Wie nog geen cursus bij ScriptAcademy heeft doorlopen en toch van dit coaching traject gebruik wil maken, betaalt € 750,- voor deze vier online besprekingen. Eveneens, met een minimum van vier en maximum van vijf deelnemers. Voor inschrijvingen voor de Script Coach Groep, neem contact op met: info@scriptacademy.nl

page1image50626112

Extra: Voor hen die liever 1-op-1 coaching krijgen van een docent van ScriptAcademy, is ook het traject Script Lab mogelijk. In overleg met de scenarist wordt vooraf bepaald wat de begeleiding inhoudt, waaruit die bestaat, en welke vergoeding daarbij past. Uiteraard is zoiets kostbaarder dan de Script Coach Groep. In dit Script Lab is het ook mogelijk om een treatment te ontwikkelingen tot scenario van een speelfilmplan.