BosBros komt met prijs voor scenarioschrijvers

De Burny Bos Talent Award bestaat uit een geldprijs van € 5.000,- en wordt tijdens het aankomende Cinekid Festival (oktober 2014) uitgereikt aan de scenarioschrijver die het beste filmconcept indient. De winnaar mag onder deskundige begeleiding van BosBros het idee uitwerken tot een volledig script.

De Burny Bos Talent Award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt, ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het bedrijf. Het is de bedoeling de prijs jaarlijks uit te reiken, steeds met een ander thema. Dit jaar is dat Ruimtevaart, en speciaal daarvoor bundelen André Kuipers en Burny Bos (oprichter BosBros) hun kennis en expertise voor een familiefilmavontuur voor de kerndoelgroep 8-12 jaar.

Deelnemers leveren een filmconcept in met hun idee voor een nieuwe familiefilm, met als thema Ruimtevaart. Het concept bestaat uit een synopsis (1-2 pagina’s), een kort treatment (max. 5 pagina’s), een korte beschrijving van de personages en hun ontwikkelingen en 2 uitgewerkte scènes. De regels voor deelname zijn hier beschikbaar. De inzending sluit op 15 augustus 2014.