Bestuur _ _

Remco Kobus (Voorzitter) is televisieproducent, gespecialiseerd in televisiedrama, (televisie-)films en short-form content. Na zijn opleiding aan de Universiteit van Amsterdam en de San Francisco State University werkte hij onder meer voor IDTV, WIN-TV Producties, Design Media en Endemol. Daarnaast was hij actief binnen de NFTVM (tegenwoordig VERS), lid van de Raad van Toezicht van de Publieke Omroep Amsterdam, en bekleedde hij verschillende bestuursfuncties. In 2002 was hij betrokken bij de oprichting van stichting scriptschool, de voorloper van ScriptAcademy. Op dit moment is Remco werkzaam als Producent Drama bij MediaLane in Amsterdam.

Job ter Burg (Algemeen bestuurslid) is filmeditor van onder andere VAN GOD LOS (Pieter Kuijpers, 2003) HET SCHNITZELPARADIJS (Martin Koolhoven, 2005) en ZWARTBOEK (Paul Verhoeven, 2006). Ter Burg won de ICS Award 2017 voor Beste Montage voor Paul Verhoevens ELLE (2016) en het Gouden Kalf voor Beste Montage voor Rudolf van den Bergs TIRZA. BORGMAN (Alex van Warmerdam, 2013) en ELLE (2016) werden geselecteerd voor de competitie van het Festival de Cannes, BRIMSTONE (2016) en ZWARTBOEK (2006) voor de competitie in Venetië. DE LAATSTE DAGEN VAN EMMA BLANK (Alex van Warmerdam, 2009) won de Europa Cinemas Award op Venice Days. Job is mede-oprichter en voorzitter van de Nederlandse vereniging van Cinema-Editors (NCE) en hij is regelmatig gastdocent en coach en geeft lezingen en masterclasses over filmmontage.

Jacqueline Rogers (Algemeen bestuurslid) is scenarist en oud-student van ScriptAcademy. Voordat ze als scenarist actief werd, werkte ze als copywriter, bedrijfsjournalist en eindredacteur. Als lid van het schrijfduo De DramaQueens ontwikkelt en schrijft ze diverse films waaronder JOHNNY BAKRU (2013), PRIJS VAN DE WAARHEID (2014) en series als CENTRAAL MEDISCH CENTRUM, DNA, DE SPA en FLIKKEN ROTTERDAM.
 bestuur(at)scriptacademy.nl