Jaar 2 _ _

Jaar 2 is het verdiepingsjaar. Je leert door te schrijven aan een afstudeerscenario hoe je kan stoeien met structuur, thema en personages. Hoe je je eigenheid als scenarist naar voren kan laten komen. Je gaat laten zien hoe je techniek en theorie gebruikt om je verhaal beter te vertellen.

Het verdiepingsjaar bestaat uit vijf modules:
1. Basisconcept & Structuur
2. Personages
3. Scenes
4. Afstudeerscenario I
5. Afstudeerscenario II

Er is plek voor maximaal 12 studenten.  We geven les op de vrijdag van 10.00-16.00 uur. De lessen worden, tenzij anders vermeld, gegeven in Amsterdam in het Eye Filmmuseum (IJpromenade 1) of in De Roos (Pieter Cornelisz Hooftstraat 183).

Toelatingseisen : Afronding van het basisjaar (jaar 1) en een gunstige beoordeling door het docententeam. Indien er voldoende plek is, kunnen professionals met enkele jaren ervaring als scenarioschrijver instromen in het verdiepingsjaar. Zij kunnen zich aanmelden door een CV en motivatiebrief te sturen naar info@scriptacademy.nl. Vervolgens krijgen ze bericht of ze aan de toelatingseisen voldoen.

Prijs : Voor het volgen van het gehele verdiepingsjaar (jaar 2) betaal je € 7.850,-. Gespreid betalen is mogelijk, in twee termijnen van € 4.025. Kijk hier voor subsidiemogelijkheden.

Diploma : Aan het einde van het tweede jaar schrijf je een afstudeerscenario, welke aan heldere criteria van ScriptAcademy moet voldoen. Ben je geslaagd dan ontvang je het diploma, is het niveau nog niet behaald dan kun je een herexamen aanvragen voor het schooljaar daarop of een certificaat van deelname ontvangen van alle gevolgde onderdelen.

Schrijf je nu in