Jaar 1 _ _

Het basisjaar bestaat uit vier modules van elk zes lesdagen:
1. Structuur
2. Personages
3. Scènes
4. Writers’ Room Serieschrijven

Na het basisjaar volgt een beoordeling of het verdiepingsjaar (jaar 2) gevolgd kan worden.

Groepen bestaan uit maximaal 12 cursisten. Bij toelating word je ingedeeld in de vrijdaggroep of – bij veel aanmeldingen – de donderdaggroep, lesdagen zijn van 10.00-16.00. Een voorkeur voor lesdag kan aangegeven worden; wij proberen hier – waar mogelijk – rekening mee te houden. De lessen worden, tenzij anders vermeld, gegeven in Amsterdam in de Roos (Pieter Cornelisz Hooftstraat 183) of in het Eye Filmmuseum (IJpromenade 1).

Toelatingseisen:
– Nog geen ervaring als scenarioschrijver? Dan volg je de Basiscursus en beslis je daarna of je jaar 1 van de opleiding wilt gaan doen. In 2024 vindt de laatste Basiscursus vóór de start van de opleiding plaats op zes vrijdagen van 17 mei 10 tot en met 21 juni. Als je de Basiscursus goed hebt afgerond kom je in principe in aanmerking voor de opleiding. Bij veel belangstelling wordt er een selectie gemaakt. Zie ook Toelatingsprocedure opleiding.

– Professionals met enkele jaren ervaring als scenarioschrijver kunnen instromen zonder dat ze verplicht zijn om de Basiscursus te volgen. Je kunt je aanmelden door je cv, motivatiebrief en een voorbeeld van je werk te sturen naar info@scriptacademy.nl. Medio augustus krijg je uitsluitsel. Zie ook Toelatingsprocedure opleiding.

Data: het eerste jaar start op 10 oktober 2024 en loopt door tot en met 4 juli 2025. De lessen zijn soms elke week, soms is er meer ruimte tussen de lessen.
Prijzen: Voor het volgen van het eerste jaar betaal je € 6.500,-. Gespreid betalen is mogelijk, in twee termijnen van elk € 3.350,-. Kijk hier voor subsidiemogelijkheden. Ben je lid van VERS, ACT, DDG, NCE, NBF of Netwerk Scenarioschrijvers? Dan krijg je € 250,- korting.

Schrijf je nu in