Jaar 1 _ _

Het basisjaar bestaat uit vier modules van elk zes lesdagen:
1. Structuur
2. Personages
3. Scènes
4. Writers’ Room Serieschrijven

Na het basisjaar volgt een beoordeling of het verdiepingsjaar (jaar 2) gevolgd kan worden.

Groepen bestaan uit maximaal 15 cursisten. Bij toelating word je ingedeeld in de vrijdaggroep of – bij veel aanmeldingen – de donderdaggroep, lesdagen zijn van 10.00-16.00. Een voorkeur voor lesdag kan aangegeven worden; wij proberen hier – waar mogelijk – rekening mee te houden. De lessen worden, tenzij anders vermeld, gegeven in Amsterdam in de Roos (Pieter Cornelisz Hooftstraat 183) of in het Eye Filmmuseum (IJpromenade 1).

Toelatingseisen:
– Nog geen ervaring als scenarioschrijver? Dan volg je de Basiscursus en beslis je daarna of je jaar 1 van de opleiding wilt gaan doen. In 2023 vindt de laatste Basiscursus vóór de start van de opleiding plaats in mei/juni, en er is een extra turbo-editie van 10 tot en met 15 juli. Als je de Basiscursus goed hebt afgerond kom je in principe in aanmerking voor de opleiding. Het kan zijn dat je wordt gevraagd een extra opdracht te maken.

– Professionals met enkele jaren ervaring als scenarioschrijver kunnen instromen zonder dat ze verplicht zijn om de Basiscursus te volgen. Je kunt je aanmelden door een CV, motivatiebrief en een voorbeeld van je werk te sturen naar info@scriptacademy.nl. Vervolgens krijg je bericht of je bent toegelaten.

Data: het eerste jaar start op 15 september 2023 en loopt door tot en met 28 juni. De lessen zijn soms elke week, soms is er meer ruimte tussen de lessen.
Prijzen: Voor het volgen van het eerste jaar betaal je € 6.250,-. Gespreid betalen is mogelijk, in twee termijnen van elk € 3.225,-. Kijk hier voor subsidiemogelijkheden. Ben je lid van VERS, ACT of NBF? Dan krijg je € 250,- korting.

Toelatingsprocedure opleiding

Schrijf je nu in