Jaar 1 _ _

Het basisjaar bestaat uit:
– De zesdaagse Scenario Basiscursus
– Vier modules van elk zes lesdagen:
1. Vertelstructuur & Spanningsopbouw
2. Personages
3. Scènes, Dialoog & Subtekst
4. Writers’ Room

Na het basisjaar volgt een beoordeling of het verdiepingsjaar ( jaar 2 ) gevolgd kan worden.

Groepen bestaan uit maximaal 15 cursisten. Bij toelating word je ingedeeld in de woensdag- of donderdaggroep (bij noodzaak wordt er mogelijk een vrijdaggroep gemaakt), lesdagen zijn van 10.00-16.00. Een voorkeur voor lesdag kan aangegeven worden; wij proberen hier – waar mogelijk – rekening mee te houden. De lessen worden, tenzij anders vermeld, gegeven in het Endemolgebouw, MediArena 2, 1099 CZ Amsterdam (Bijlmer Arena) of in Vondel CS, Vondelpark 3, 1071 AA Amsterdam.

Toelatingseisen:
– Nog geen ervaring als scenarioschrijver? Je kunt je op twee manieren opgeven voor de opleiding. Je volgt de Basiscursus en beslist daarna of je het hele jaar wilt volgen, of je tekent je meteen in voor het gehele basisjaar. Informatie over de toelatingsprocedure vind je hier: Toelatingsprocedure opleiding

– Professionals met enkele jaren ervaring als scenarioschrijver kunnen instromen zonder dat ze verplicht zijn om de Basiscursus te volgen. Je kunt je aanmelden door een CV en motivatiebrief te sturen naar info@scriptacademy.nl. Vervolgens krijg je bericht of je bent toegelaten.

Prijzen: Voor het volgen van het gehele eerste jaar betaal je € 7.500,-. Het jaar bestaat uit de Basiscursus en vervolgens module 1 tot en met 4. Gespreid betalen is mogelijk, in twee termijnen voor € 3.850 per termijn. Het is ook mogelijk om eerst de Basiscursus te volgen en pas daarna te beslissen of je je aanmeldt voor de rest van het jaar.

Studiekosten zijn in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Informeer bij de belastingdienst naar de voorwaarden.

Toelatingsprocedure opleiding

Schrijf je nu in