Workshop voor Scriptontwikkelaars en Dramaturgen _

Voor alle professionals die films en televisiedrama ontwikkelen: dramaturgen, (creatief) producenten, script editors, coaches, redacteuren drama, consulenten, adviseurs, regisseurs en afgestudeerden Film- en Televisiewetenschappen met praktijkervaring.

Bij het ontwikkelen van een speelfilm of dramaserie, krijgen de makers vaak feedback van verschillende professionals. Deze workshop is speciaal voor deze diverse groep professionals. Je oefent de vaardigheden van een scriptontwikkelaar – zoals analyse, selectie, pitchen, catchen en montage – waarbij steeds feedback en beroepsgerichte communicatie centraal staan. Effectieve communicatie is de sleutel tot succes bij een creatief proces. Hoe presenteer je jouw analyse zodanig dat creatieven daarmee uit de voeten kunnen?

Zes vrijdagen met tips & tricks uit de praktijk, oefenen met scenaristen van de ScriptAcademy, intervisie, eigen praktijkvoorbeelden, ervaren docenten en gespecialiseerde gastdocenten.

Wanneer je al werkzaam bent in dit vakgebied en je er verder in wil ontwikkelen, biedt het Nederlands Filmfonds in sommige gevallen subsidie voor de workshop. Meer informatie hierover vind je op hun website. Mocht je een aanvraag willen indienen, neem dan eerst contact met hen op om te kijken of je in aanmerking komt; je kunt vragen naar Projectbegeleider Filmactiviteiten Patricia van Wetten. De aanvraag moet minimaal vier weken van tevoren bij hen ingediend worden. Daarnaast is het voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve of culturele sector mogelijk om een subsidieaanvraag te doen bij Werktuig PPO.

Over de docenten:
Gemma Derksen werkt al meer dan 25 jaar als Story Editor. Onder andere als (eind)redacteur bij AVRO, NPS, NCRV en BNNVARA. Voor HET HELE VERHAAL werkt ze als adviseur, scriptcoach en docent. Momenteel ontwikkelt ze onder andere het drama voor omroep MAX.

Henk Burger begon als radio- en documentairemaker en was jarenlang adviseur en inleider bij het Mediafonds, werkte als dramaturg voor NCRV, NPS en tussen 2001 en 2020 bij NTR. Daarnaast is hij zelf scenarioschrijver van films (o.a. After the Tone, Gewoon Vrienden) en radiodrama (o.a. Luchten) en geeft al twintig jaar les bij ScriptAcademy als docent van de zesdaagse Basiscursus scenarioschrijven.

Toelatingseisen: Praktijkervaring met de ontwikkeling van scenario’s. Selectie op basis van cv en korte motivatie. Mail dit s.v.p. naar miranda@scriptacademy.nl. 

Data: zes vrijdagen van 10.00-16.00, van 8 september tot en met 13 oktober 2023
Locatie: Amsterdam
Prijs: € 1.650,-

Kijk hier voor subsidiemogelijkheden. Ben je lid van VERS, ACT of NBF? Dan krijg je € 100,- korting.

Schrijf je nu in