3 alumni ScriptAcademy geselecteerd voor One Night Stand

One Night Stand biedt ‘nieuwe’ regisseurs en scenaristen de kans een film van vijftig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent. Het project maakt deel uit van het Deltaplan Talent en is een initiatief van NTR, VARA en VPRO, Mediafonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

De 11e editie van One Night Stand heeft als thema ‘Liefde, lust & leugens’. In totaal zijn er 68 voorstellen ingediend. Twaalf daarvan zijn geselecteerd om verder te ontwikkelen. Drie hiervan hebben een oud-student van ScriptAcademy als scenarist:
– Incognito (regie: Rob Lücker, scenario: Anne Hofhuis, producent: Viking Film)
– In Exile (regie: Floor van der Meulen Jaap Peter Enderlé, producent: BALDR Film)
– Vlinderslag (regie: Giancarlo Sanchez , scenario: Willem Hietkamp, producent: BALDR Film)

Uit de twaalf geselecteerde scenario’s worden eind 2015 zes scenario’s gekozen voor realiseringssubsidie. Deze films worden uitgezonden op televisie, gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival en krijgen mogelijk een bioscooproulatie.

One Night Stand maakt deel uit van het Deltaplan Talent en is een initiatief van NTR, VARA en VPRO, Mediafonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.