ScriptAcademy op het NFF, 25 september: het Schrijfpaleis én uniek Lunchseminar met Maria Goos

Op 25 september wordt er op het Nederlands Film Festival veel aandacht besteed aan scenario’s. Naast een bijzondere editie van het Schrijfpaleis organiseert Script Academy een uniek lunchgesprek met Maria Goos. Hieronder meer meer informatie.

Het Schrijfpaleis:

Tien jaar geleden startte Maria Goos een initiatief om het werkproces van schrijvers open te breken. “Schrijvers blijven vaak steken in een eeuwig herschrijven. ‘Work in progress’ wordt zelden tot nooit getoond. Maar dat is nu juist het belangrijkste” legt Maria uit.
De praktische feedback die tijdens het Schrijfpaleis wordt gegeven, kan de scenarist wellicht gebruiken om zijn script te verbeteren. Scenes worden gespeeld en gelezen door professionals als regisseur David Lammers en acteurs Ariane Schlüter, Rifka Lodeizen Ali Ben Horsting en Leander de Rooij.  Zo ondervinden scenaristen wat acteurs en regisseur met hun werk kunnen doen. Ook de verse directeur van het IFFR Bero Beyer, NTR-dramaturge Sandra Beerends en scenarist Ger Beukenkamp geven hu feedback. Het werk van Roos Ouwehand, Philip Delmaar en Oscar van Woensel en van Maria Goos zelf wordt behandeld.

Datum: 25 september / Locatie: Vredenburg-Tivoli, Cloud 9 /Aanvang: 10.00 uur 

ScriptAcademy presenteert Lunch Seminar met Maria Goos
Scenariste Maria Goos in gesprek met Paul Bertram van ScriptAcademy over haar werk met een Tivoli-lunchpakketje.
Maria Goos vertelt over haar nieuwe serie La Famiglia. Het ontstaan van het concept, de eerste ontmoeting met producent Lucio Messercola, het werken aan scenario’s op basis van het concept van een ander.
Het gesprek zal ook gaan over de research (in Italië) en de psychologie van de karakters. Maria Goos legt uit hoe zij ideeën uitwerkt tot plotjes en hoe zij een personageconstellatie maakt. Kortom een kijkje in Maria Goos haar ’ Werk In Uitvoering”.

Datum: 25 september / Locatie: Vredenburg-Tivoli, Cloud 9 /Aanvang: 12.00 uur

Kosten: 5 euro Schrijfpaleis / 12,50 Lunchseminar /15 euro Combiticket.

Kaarten bestellen via de website van het NFF: www.filmfestival.nl