Onze student Ruud Visser wint de Burny Bos Talent Award!

We zijn supertrots op onze tweedejaars student Ruud Visser die op Cinekid de Burny Bos Talent Award heeft gewonnen.

Hieronder kun je het persbericht lezen.

Winnaar Bos Talent Award 2016 bekend

Gisterenavond is op het Cinekid Film Festival de Burny Bos Talent Award uitgereikt aan winnaar en beginnend scenarist, Ruud Visser. De Award, bestaande uit een geldbedrag van €5.000 en een scenario ontwikkelingstraject, werd uitgereikt door scenariste Tamara Bos. Het winnende scenario-concept, met als titel ‘Fiere Amal’, vertelt het verhaal van de 11-jarige Amal, die haar plaats moet gaan vinden in een kleine gemeenschap van vriendelijke maar soms ook terughoudende en stugge dorpelingen. Het is de 3e keer dat de Burny Bos Talent Award wordt uitgereikt.

De jury over ‘Fiere Amal’: Dit scenario idee kan gaan leiden tot een mooie film, die de hearts and minds van zowel kinderen als hun ouders zal raken. Met humor, subtiliteit en gelaagdheid laat deze film de kracht en vooral veerkracht van kinderen zien. Ruud Visser heeft met dit scenario- idee zijn eerste belangrijke stap in zijn nieuwe carrière gezet.

De Burny Bos Talent Award werd in 2014 door producent Burny Bos in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor de rol van scenaristen in Nederland.  Zowel beginnende als gevorderde scenaristen kunnen deelnemen aan deze scenario wedstrijd, die dit jaar voor de 3e maal plaats vond. De doelgroep zijn kinderen van 6-12 jaar en hun ouders.

Thema sport

Aan de Burny Bos Talent Award zit jaarlijks een ander thema verbonden. Het thema van dit jaar was ‘sport’. In Fiere Amal raakt hoofdrolspeelster Amal gegrepen door de Friese sport Fiereljeppen, iets waarmee ze als ‘vreemdeling’ respect en acceptatie af kan dwingen bij het vinden van haar plekje in een kleine, dorpse gemeenschap.

2016-10-21 22.49.27

Genomineerden
Uit de ruim 40 inzendingen koos de jury o.l.v. Burny Bos onlangs 3 genomineerden, die hun concept in een pitch hebben toegelicht. De jury was unaniem over het winnende concept ‘Fiere Amal’. Andere genomineerden zijn Annemarieke Bechger met ‘Fanny’ en Mary Heylemans met ‘Waterkoorts’. Beiden ontvangen een (troost)prijs van €500,-

De jury bestond dit jaar uit Burny Bos (schrijver, producent) Tamara Bos (scenarist en creative producer), Jolande Junte (managing director BosBros), Alieke van Saarloos & Sia Hermanides (scenario en regie van de jeugddramaserie Voetbalmeisjes) en Sannette Naeyé (directeur Cinekid).

De Burny Bos Talent Award wordt sinds 2014 jaarlijks uitgereikt op Cinekid. De regels voor deelname zijn te vinden op   www.bosbros.com/talentaward.

Bewaren