4. Scènes _ _

Alles wat je leert over verhaalopbouw is op microniveau ook toepasbaar op een scène. Zo heeft ook een scène een begin, midden en een eind. De beginwaarde van de scène is een andere dan de eindwaarde. Elke scène brengt de handeling verder, dus het personage dat in de scène centraal staat verlaat de scène op een andere manier dan dat hij erin kwam.

Elk personage heeft zijn eigen taalgebruik, dus bestuderen we ook dialogen. Hoe kan een dialoog complementair zijn aan de handeling? Je wilt namelijk niet dat tekst en beeld hetzelfde vertellen, maar elkaar aanvullen.

Het is interessanter als de kijker niet letterlijk alles opgelepeld krijgt over het gevoelsleven van het personage. De kijker moet zijn eigen conclusie trekken en dat doe je door er subtekst in aan te brengen. Het personage zegt het een, maar bedoelt het ander. Ook starten we in deze module samenwerkingsverbanden op tussen de studenten onderling.

Prijs : Voor het volgen van het gehele eerste jaar inclusief Basiscursus betaal je € 7.500,-. Gespreid betalen is mogelijk, in twee termijnen van € 3.850.

Data : 11, 18, 25 maart, 1, 8, 22 april 2022

Schrijf je nu in