Bestuur _ _

Annemiek van der Hell (voorzitter) studeerde Film– en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, en volgde diverse workshops voor producers  en cultureel ondernemerschap in binnen- en buitenland. Annemiek was van 1989 tot 2010 werkzaam als uitvoerend producent voor onder andere De Steen, De Getuige, Koefnoen, Between Entrance and Exit, Het Nieuwe Rijksmuseum, Carmen meets Borat en Farewell. Voor de VPRO produceerde zij onder meer Duister Licht, Honger en documentaires. In 2010 startte Annemiek Windmill Film, van waaruit recent onder meer Silence of the Tides , Shija, Stupid Young Heart zijn geproduceerd.

Myranda Jongeling (secretaris) is als actrice vanaf de oprichting verbonden geweest aan De Trust. Ze speelde in zo’n vijftig voorstellingen en was daarnaast te zien in vele films, series en musicals. In 2011 is ze afgestudeerd aan de ScriptAcademy. Sindsdien heeft zij zich, naast haar werk in het theater, ontwikkeld tot scenarioschrijfster. Ze heeft o.a. geschreven voor Flikken Maastricht en Meisje van Plezier. Samen met het schrijverscollectief DramaQueens heeft ze geschreven aan de jeugdfilm Johnny Bakroe en de serie Duivelse Dilemma’s. In 2017 is Alleen op de wereld in première gegaan, een 20-delige familieserie geschreven met Mieke de Jong en Anne Hofhuis. Zij ontvingen hiervoor een zilveren krulstaart en een Emmy-nominatie. Daarna volgden de serie Het A-woord, de singleplay Wat je vindt mag je houden en de speelfilm Jacky en Oopjen. Op dit moment schrijft ze aan een nieuwe jeugdfilm.

Jacqueline Rogers (penningmeester) is scenarist en oud-student van ScriptAcademy. Ze is onderdeel van het schrijfduo de DramaQueens en schreef mee aan series als Flikken Rotterdam, Swanenburg, Five Live, De Spa, Koeriers, Centraal Medisch Centrum, DNA en de Videoland original Patty (2024). Daarnaast schreef ze de korte jeugdfilm Johnny Bakru, een single play getiteld De Prijs van de Waarheid en meest recent de romantische komedie Buenas Chicas die begin 2024 verschijnt. Jacqueline is sinds 2023 voorzitter van het Netwerk Scenarioschrijvers, de vakvereniging voor scenaristen.

Remco Kobus (voorzitter) is televisieproducent, gespecialiseerd in televisiedrama, (televisie-)films en short-form content. Na zijn opleiding aan de Universiteit van Amsterdam en de San Francisco State University werkte hij onder meer voor IDTV, WIN-TV Producties, Design Media en Endemol. Daarnaast was hij actief binnen de NFTVM (tegenwoordig VERS), lid van de Raad van Toezicht van de Publieke Omroep Amsterdam, en bekleedde hij verschillende bestuursfuncties. In 2002 was hij betrokken bij de oprichting van stichting scriptschool, de voorloper van ScriptAcademy. Op dit moment is Remco werkzaam als Producent Drama bij MediaLane in Amsterdam.

 bestuur(at)scriptacademy.nl