Filmtips: werk van alumni en docenten ScriptAcademy

Jongens is een speelfilm over Sieger die verliefd wordt op een jongen uit zijn atletiekteam, maar dat absoluut niet wil. Het scenario is van Jaap Peter Enderlé (oud-student ScriptAcademy) en Chris Westendorp, de regie is van Mischa Kamp. De film – zie foto – is (opnieuw) te zien op woensdag 12 maart om 15.30 uur bij ZAPP. Of kijk via uitzendinggemist.nl

After the Tone was een van de publieksfavorieten op het laatste filmfestival Rotterdam. De flm gaat over de verdwenen Onno. Hij belt niemand terug die op zijn voicemail staat. De enige manier waarop we Onno leren kennen is via de berichten die mensen inspreken op zijn voicemail.  After the Tone (regie Digna Sinke) is grotendeels het werk van co-scenarist Henk Burger, docent aan ScriptAcademy. De film is momenteel o.a. te zien in Eye.

Tot slot Alleen Op De Wereld. Het Mediafonds heeft ontwikkelingssubsidie toegekend voor deze televisieserie, die wordt ontwikkeld voor de VPRO en wordt geschreven door de vaste gastdocente van ScriptAcademy, Mieke de Jong, i.s.m. ScriptAcademy-alumni Anne Hofhuis en Myranda Jongeling.