Ellen Barendregt: ‘Hier wil ik mijn beroep van maken!’

Ellen werkt als freelance tekstschrijver en schrijft met name zakelijke teksten zoals websites en brochures. “De laatste tijd probeer ik steeds meer story telling toe te passen, waarin ik het beeldend schrijven dat ik nu bij ScriptAcademy leer kan toepassen.” Tot dusver heeft ze bij ScriptAcademy de Basiscursus afgerond en daarna de modules Filmanalyse en Personages. Momenteel volgt ze de module Dialoog en subtekst.

Wat was voor jou de reden om je in te schrijven bij ScriptAcademy?

“Ik ben van jongs af aan al een lezer en een schrijver. Vorig jaar heb ik mijn eerste boek geschreven, ‘Als het water zakt’, een roman over zussen-liefde en verraad, dat hopelijk nog wordt uitgegeven. In die schrijfperiode zag ik de serie ‘In Therapie’ op televisie. Het viel me op dat deze door Marion Pauw was geschreven. Het was voor mij een eyeopener dat boekschrijvers ook voor televisie konden schrijven. Dat wilde ik ook! Ik ben gaan googlen naar cursussen scenarioschrijven, en kwam bij ScriptAcademy terecht. Ik ben naar de open dag geweest, heb een aantal oud studenten gesproken en kwam er heel enthousiast vandaan. Toen wist ik: hier wil ik mijn beroep van maken!”

In hoeverre zijn je verwachtingen uitgekomen?

“De basiscursus vond ik zeer inspirerend. Het gaf me inzicht in het beeldend schrijven. In de modules daarna heb ik veel theorie gehad en veel schrijfopdrachten gedaan. Ik heb echt het idee dat ik hier mijn beroep van kan maken. Natuurlijk komt er ook een beetje geluk bij kijken, maar ik voel me met deze kennis sterk genoeg om deze nieuwe weg in te slaan. Ook hebben we een geweldig leuke groep studenten, we helpen elkaar verder, respecteren elkaars ideeën en schrijfsels en hebben ook veel lol samen.”

Wat vind je goed aan ScriptAcademy?

“De opbouw van de opleiding zit goed in elkaar. Met name de modules Filmanalyse en Personages hebben me veel handvatten gegeven over de structuur van een script, maar lieten ook alle ruimte voor creativiteit. Ik wil graag mijn verhalen vertellen, maar ik heb wel houvast nodig hoe ik zo’n verhaal moet indelen zodat het begrijpelijk en interessant wordt voor de kijker. En dat leer ik bij ScriptAcademy.

De leraren en gastdocenten zitten allemaal ‘in het vak’ en daardoor heb ik het idee dat ik echt op de juiste plek zit. Als ik een idee voor een film of serie zou hebben, kunnen deze leraren me daarin ook verder helpen. Er wordt ons niet alleen de theorie geleerd, maar ook de praktijk zoals samenwerken met regisseurs, fondsen en subsidies. Ook dat vind ik een pluspunt van ScriptAcademy. En het zijn fijne leslocaties.”

Wat ga je hierna doen?

“Na de afronding van dit eerste jaar ga ik ook het tweede jaar volgen. Mijn droom is (jeugd)series voor televisie schrijven. Maar ook voor een bioscoopfilm in het genre romantische komedie heb ik een aantal ideeën. Ik hoop tijdens de studie al scenario’s te mogen schrijven en een netwerk op te bouwen binnen de scenariowereld, zodat ik na de studie direct aan de slag kan. Ik denk er zelfs aan om een scenario te schrijven op basis van mijn eigen boek. Kan ik het daarna misschien als boek uitgeven. Omdenken heet dat…”

1 antwoord
  1. Nell Pesman
    Nell Pesman zegt:

    Beste Ellen, ik heb op internet een heel fraaie foto van jou hand gezien, van het wad, alleen maar prachtig blauw!! Ik zou zo graag deze foto willen gebruiken voor mijn yogawebsite? Hoe kom ik met jou hierover in contact?

Reacties zijn gesloten.