Nieuwe Basiscursus Scenarioschrijven 2016

Tijdens deze scenariocursus wordt niet alleen je enthousiasme en inspiratie aangewakkerd, maar krijg je vakkundig les. In zes lesdagen maak je grondig kennis met zo’n veertig scenariobegrippen. In hoog tempo oefen je karakteropbouw en dramatische spanning. Je gaat werken met inciting incidents, loglines, subtekst en structuur. Je gaat begrijpen hoe krachtig scenariomiddelen als genre, dialoog, voice-over of flashback functioneren. Handige schrijftechnieken en onzichtbare valkuilen worden met film- en scenariofragmenten gedefinieerd. Met korte schrijfopdrachten oefen je de door jouw opgedane kennis.

Ons doel is om de scenariokennis over te dragen. Die vaardigheid toetsen we door jou een synopsis en een kort filmscenario van tien minuten te laten schrijven. In de groep lezen en bespreken we jouw werk. De laatste les krijg je professionele feedback van een gastdocent uit de publieke omroep.

Periode: 26 mei – 24 juni 2016

Locatie: Endemol, Mediarena 2

Kosten: € 1.495,-

Docent: Henk Burger Henk Burger is scenarioschrijver van films, series en hoorspelen, omroepdramaturg en documentairemaker. In 2014 werd hij genomineerd voor de Zilveren Krulstaart voor zijn speelfilmscenario After the tone, de op-1-na best gerecenseerde speelfilm van 2014. Als dramaturg bij de NTR begeleidt hij schrijvers bij scenario ontwikkeling van Telefilms, One Night Stands, Oversteekfilms, tv-series en speelfilms. Hij schrijft momenteel het scenario voor de Telefilm Alle Gekheid (AVROTROS) en aan de achtdelige hoorspelserie Luchten (AVROTROS). Voor Radio 4 maakte hij diverse documentaireseries o.a. over dirigenten: De bezieling van de maestro en over componisten Componeren achter duinen en dijken. Hij was jarenlang adviseur van het Mediafonds door documentaire en drama.

Zijn motto: een goed verhaal moet goed verteld worden.

Wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@scriptacademy.nl en we nemen contact met je op. Of schrijf je nu in.

Beeld: Still uit A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence van Roy Andersson.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *