Nog enkele plaatsen vrij voor de basiscursus in mei!

Eind mei begint er weer een Basiscursus. Vanaf 26 mei tot eind juni kun je de eerste stappen nemen in het schrijven van een scenario en werk je toe naar een script van 10 minuten.

Tijdens zes lesdagen maak je grondig kennis met zo’n veertig scenariobegrippen. In hoog tempo oefen je karakteropbouw en dramatische spanning. Je gaat werken met inciting incidents, loglines, subtekst en structuur. Je gaat begrijpen hoe krachtig scenariomiddelen als genre, dialoog, voice-over of flashback functioneren. Handige schrijftechnieken en onzichtbare valkuilen worden met film- en scenariofragmenten gedefinieerd. Met korte schrijfopdrachten oefen je de door jouw opgedane kennis. Ons doel is om de scenariokennis over te dragen. Die vaardigheid toetsen we door jou een synopsis en een kort filmscenario van tien minuten te laten schrijven. In de groep lezen en bespreken we jouw werk. De laatste les krijg je ook nog eens professionele feedback van een gastdocent uit de publieke omroep.

Docent is Henk Burger, scenarist, dramaturg van de NTR en nu ook geselecteerd voor een telefilmproject onder de naam Apegatje.

Nadja Hupscher volgde de basiscursus en vind het volgende: “De basiscursus was zeer inspirerend en vol met goede tips. Ik heb in zes  lessen al zoveel geleerd, ik wist niet dat ik regels toepassen in een script zo leuk zou vinden.
Met heel veel dank aan Henk die een geweldige leraar is, want hij gaf veel opbouwende kritiek en kan heel aanstekelijk vertellen.”

 

Klik hier voor data en hier om je in te schrijven.