ScriptAcademy verzorgt vijfdaagse Scenario Workshop Film by the Sea

– PERSBERICHT –

ScriptAcademy verzorgt van 13 tot en met 17 september een workshop scenarioschrijven tijdens Film by the Sea, dat van 10 tot en met 19 september plaatsvindt in CineCity in Vlissingen. Tijdens de vijfdaagse workshop schrijven deelnemers scenes met behulp van goed toepasbare technieken en theorieën.  ScriptAcademy is een begrip in de wereld van het scenarioschrijven en leidt al bijna twintig jaar succesvolle scenaristen op. Head of Studies van ScriptAcademy Bertram en Gouden Kalf-winnaar Ger Beukenkamp (De Kroon) verzorgen de workshop waaraan ook diverse coryfeeën uit de filmindustrie meewerken.

Scenarioworkshop Film by the Sea is een vijfdaagse workshop met tien deelnemers waar de bouwstenen van een goed scenario aan bod komen. Filmmaker Martin Koolhoven (Brimstone) opent de workshop met een lezing waarna Bertram en Ger Beukenkamp verschillende schrijftechnieken zullen bijbrengen. Zo wordt er aandacht besteed aan de structuur en personages in een scenario en vooral aan scènes schrijven. In de laatste twee dagen van de workshop presenteert Het Schrijfpaleis die scènes. Regisseur Ineke Houtman (Dokter Deen, De Ontsnapping) en acteurs Leny Breederveld (De Luizenmoeder, Nieuwe Buren), Victor Löw (Antonia, Karakter), Cyriel Guds (Macho, Undercover) en Nadja Hüpscher (Simon, Ja, ik wil!) spelen dit werk in uitvoering. Samen met de nieuwe scenarist gaat dit team het professionele gesprek aan.

De drie beste scenaristen krijgen de kans om in een speciaal programma met hulp en coaching hun werk door te ontwikkelen tot een film. Deze film zal dan in een toekomstige editie van Film by the Sea worden vertoond.

Publiek is van harte welkom bij deze speciale editie van Het Schrijfpaleis (vrijdag 17 september, 14 uur).

ScriptAcademy kijkt ernaar uit om deze workshop te verzorgen tijdens Film by the Sea in Vlissingen. Hoofddocent Bertram: “Als docent bij ScriptAcademy leid ik al jaren studenten op tot professioneel scriptschrijver. Het is dan ook een eer om bezoekers van Film by the Sea kennis te laten maken met ons mooie vak. Ik ga de uitdaging graag aan om via de workshop de bezoekers te inspireren en enthousiasmeren over het vak scenarioschrijven. Wellicht zitten er deelnemers tussen die wakker gekust worden door de maakbaarheid van het verhalen vertellen.”

Naast Bertram brengt Ger Beukenkamp ook een schat aan ervaring mee naar de workshop scenarioschrijven. Een vak dat vaak onderbelicht blijft. “Een scenarioschrijver kan de wereld aan. Van een feest, een ramp, een toeval maakt hij/zij invoelbare en vaak troostende verhalen. Dat is prachtig werk. De scenarioschrijver en zijn onderwerp: Een Lovestory.”

Scenarioworkshop Film by the Sea (13-17 sept) vindt plaats van in CineCity Vlissingen en wordt georganiseerd door ScriptAcademy, stichting Filmalot en stichting Miet Mi in samenwerking met Film by the Sea.

Over ScriptAcademy
Scenarioschrijven: een fantastisch en leerbaar vak. Ons doel is de kwaliteit van het Nederlandse scenario te verbeteren door vakkennis en professionele ervaring praktisch toe te laten passen. We zien het vak scenarioschrijven als een levende taal die continu verandert en vernieuwt. In techniek en inhoud en ook in verschillende media en op nieuwe platforms. De directe link met de Nederlandse film- en televisiepraktijk is daarbij voor ScriptAcademy van groot belang. Daarom verbinden we veel gastdocenten uit de beroepspraktijk aan de opleiding. De studenten krijgen les van ervaren scenaristen en script editors zoals onze Head of Studies Bertram, hoofddocent van het basisjaar David Lammers, scenaristen Ger Beukenkamp, Mieke de Jong, Jaap Peter Enderlé, Henk Burger en Philip Delmaar. Tevens laat ScriptAcademy de studenten in de les kennismaken met beslissingsnemers zoals regisseurs, hoofden drama en producenten die een instrumentele invloed op scenario’s uitoefenen. Zie voor meer informatie: www.scriptacademy.nl

Over Film by the Sea
Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Waar het festival in 1999 begon als een lokaal filmfestival, is het inmiddels uitgegroeid tot het vierde filmfestival van Nederland. Film by the Sea heeft als speerpunt om zoveel mogelijk verschillende verhalen, perspectieven en genres samen te brengen. Of het nu gaat om mooie boekverfilmingen of spannende Nederlandse of internationale films, Film by the Sea heeft het allemaal. Ook voor jongeren is Film by the Sea een laagdrempelig festival. Naast specifieke films die jongeren aanspreken, worden zij ook actief betrokken bij het vak van film maken door deelname aan de Jongerenjury of een scenarioworkshop. Zie voor meer informatie:  www.filmbythesea.nl