Speelfilm GOUD op NPO 3

Donderdag 29 juli om 21.45 uur te zien op NPO 3: GOUD – geschreven door oud-student Anne Hofhuis (Alleen op de Wereld, Icarus) en speelfilmdebuut van regisseur Rogier Hesp.

De jonge turnbelofte Timo en zijn gehandicapte vader Ward delen één grote droom: goud halen op de Olympische Spelen. Timo is zich bewust van de taak om alles wat aan hun leven mankeert met ‘goud’ goed te maken: de mislukte turncarrière van Ward, Wards invaliditeit en zelfs het gemis van de moeder. Maar als Timo fysiotherapeute Irene ontmoet, raken nieuwe gevoelens in strijd met Timo’s toewijding aan zijn vader en de Olympische missie. Ward voelt ruis op de lijn en voert de druk op. Timo wordt heen en weer geslingerd tussen een spannende nieuwe wereld en het leven met zijn vader, dat hij ineens als beklemmend ervaart.

De film ging vorig jaar in premiere tijdens het International Film Festival Rotterdam – IFFR en won een Gouden Kalf voor Beste Camera. De rol van Timo wordt gespeeld door David Wristers, een 20-jarige turner uit de eredivisie en voormalig Nederlands Kampioen bij de junioren. Met GOUD maakt hij zijn acteerdebuut. Zijn vader Ward wordt gespeeld door Marcel Hensema (Hollands Hoop), en Loes Haverkort (Rendez-Vous, Schneider vs. Bax) vertolkt de rol van Irene.