Inschrijven ScriptAcademy Opleiding

Vanaf nu is het mogelijk om je in te schrijven voor de tweejarige ScriptAcademy opleiding (2022-2023). Wij heten je van harte welkom! Omdat we de kwaliteit van de opleiding willen garanderen, hanteert ScriptAcademy de volgende toelatingsprocedure: naast de inschrijving ontvangen wij graag de volgende documenten via mail op info(at)scriptacademy.nl:

1. een beknopt cv
2. een korte motivatiebrief (hooguit een pagina)
3. eerder werk in de vorm van een korte filmscenario van maximaal twintig pagina’s (bijvoorbeeld de korte film, die je in de zesdaagse Basiscursus hebt ontwikkeld).
Als alternatief kan je een schrijfopdracht bij ons opvragen. Ook kan in overleg ander materiaal worden ingediend (denk aan een kort toneelstuk, een stuk proza, een losstaande dialoog, ideeën voor scenario’s etc.). Neem in dat geval even contact met ons op.

Er zijn twee toelatingsrondes:

Eerste ronde toelating  (met uitslag begin september):
Studenten die al eerder de Basiscursus hebben gevolgd, kunnen in juli/augustus toelating doen. De deadline hiervoor is 21 augustus.

Tweede ronde toelating (met uitslag rond 20 oktober):
Als je je voor de Basiscursus in het najaar hebt opgegeven en tevens van plan bent om de opleiding te volgen, neemt je automatisch deel in de tweede ronde van toelating. De deadline hiervoor is 16 oktober.