Basiscursus ScriptAcademy

Doe mee aan de Basiscursus Scenarioschrijven!

UPDATE: de cursus van januari is vol. De volgende start 26 mei.

Op zoek naar een cursus scenarioschrijven? Op 13 januari start onze volgende Basiscursus. Tijdens zes lesdagen maak je grondig kennis met zo’n veertig scenariobegrippen. In hoog tempo oefen je karakteropbouw en dramatische spanning. Je gaat werken met inciting incidents, loglines, subtekst en structuur. Je gaat begrijpen hoe krachtig scenariomiddelen als genre, dialoog, voice-over of flashback functioneren. Handige schrijftechnieken en onzichtbare valkuilen worden met film- en scenariofragmenten gedefinieerd. Met korte schrijfopdrachten oefen je de door jouw opgedane kennis. Ons doel is om de scenariokennis over te dragen. Die vaardigheid toetsen we door jou een synopsis en een kort filmscenario van tien minuten te laten schrijven. In de groep lezen en bespreken we jouw werk. De laatste les krijg je ook nog eens professionele feedback van een gastdocent, werkzaam als Hoofd Drama bij de Publieke Omroep. Doe je mee? Er zijn nog enkele plaatsen. Schrijf je in via https://scriptacademy.nl/opleiding/jaar-1/basiscursus/.