Info rondom Covid-19

Update januari/februari 2021: Vanwege de huidige lockdown geven wij momenteel online les aan jaar één en jaar twee van de opleiding. Ook de komende Basiscursus is verschoven en zal online plaatsvinden, op zes vrijdagen vanaf 5 maart a.s.. Meer informatie hierover vind je op de pagina van de Basiscursus. Zodra er weer op locatie lesgegeven kan worden, zullen wij hier weer naar terugschakelen.

Update september 2020: Ons nieuwe cursusjaar is van start gegaan met de Basiscursus en de ScriptAcademy opleiding. De lessen worden op locatie gegeven, volgens protocol en met inachtneming van de 1,5 meter regel. Op deze manier kunnen we de lessen voortzetten en zijn van plan dit te blijven doen zo lang het veilig is en in lijn met de regelgeving van de overheid en het RIVM.

Update 25 mei 2020: Per eind mei starten wij weer met onze lessen op locatie. Omdat wij als stichting/particuliere opleiding onder cultuuronderwijs vallen, mogen wij lesgeven in kleine groepen (mits volgens protocol). De Basiscursus gaat 28 mei van start, het eerste jaar zal de laatste module les krijgen op locatie en het tweede jaar heeft – naast het schrijven van hun eindexamenscenario’s – nog twee plenaire lessen op locatie. Zolang wij op deze manier kunnen blijven en mogen doorgaan, gaan wij ervan uit dat de lessen in september zoals gebruikelijk op locatie zullen plaatsvinden.

Update 6 mei 2020: Hoewel het kabinet met een opzet voor versoepelingen is gekomen, staat op de website van de Rijksoverheid beschreven dat er geen onderwijsactiviteiten plaatsvinden op de locaties van hogeronderwijsinstellingen. Hieronder vallen alle fysieke ontmoetingen tussen docent(en) en student(en). Het onderwijs wordt voor nu via online onderwijs vormgegeven. Er zal later mogelijk een besluit genomen worden over gedeeltelijke versoepeling voor het hoger onderwijs en universiteiten. Wij houden de ontwikkelingen op de voet in de gaten en zullen overschakelen naar onderwijs op locatie zodra dit volgens de regelgevingen weer mogelijk is.

Update 22 april 2020: De coronamaatregelen zijn verlengd tot 20 mei.

Update 31 maart 2020: Het kabinet verlengt de maatregelen tot en met dinsdag 28 april; scholen blijven in ieder geval tot de meivakantie gesloten. Alle lessen van ScriptAcademy zijn inmiddels verplaatst naar online. Vorige week zijn de eerste lessen van de opleiding door de studenten in enthousiasme ontvangen en wij zullen op deze manier doorgaan, tot het weer mogelijk is bij elkaar te komen. Via een online programma geven de docenten les zoals zij altijd al deden: met stukken theorie, fragmenten, schrijfopdrachten en feedback. Dit geldt ook voor de aankomende Eyeopener workshop en de zesdaagse Basiscursus. Meer informatie hierover in dit bericht.

Update 24 maart 2020: Gisteravond zijn er aangescherpte maatregelen bekendgemaakt door het kabinet. Zo mogen er tot 1 juni geen bijeenkomsten georganiseerd worden. Dit besluit heeft echter geen betrekking op het onderwijs, daarvoor geldt nu nog de sluiting tot 6 april. Deze week vindt er verder overleg plaats over de maatregelen die voor het onderwijs gelden. Voorlopig geven wij al onze lessen in een online lesomgeving; houdt deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Op donderdag 12 maart heeft de Nederlandse regering maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Fysiek onderwijs van universiteiten en hoge scholen komen te vervallen en het onderwijs kan alleen nog online gegeven worden. Ook ScriptAcademy volgt de lijn van de Rijksoverheid en het RIVM en geeft op dit moment geen les op de vaste locaties, maar via online wegen. Deze maatregelen gelden vooralsnog tot en met 6 april. Wij houden de ontwikkelingen nauw in de gaten en zoeken continu naar passende oplossingen om de opleiding en cursussen in de beste vorm aan te kunnen blijven bieden. Voor vragen hieromtrent, kun je contact met ons opnemen via het contactformulier.